zaterdag 10 mei 2014

Groene mode


De reis naar ons vakantie-adres is voor mij het moment om nog eens een Flair te lezen. Toeval of niet, maar in die van deze week is er een katern gewijd aan het thema Groen. :-) Het eerste wat me opvalt is een jurkje van Alchemist die groene kleding maakt. Het lezen van de website maakt me helemaal blij. Ik ben het volkomen met hun missie eens: 
Alchemist's mission is to combine high-fashion with an ethical lifestyle, as founder Caroline Mewe believes fashion and ethical business practices to be equally important.”
Joehoe! Dit geeft de burger moed. Een kledingmerk van eigen land (voor het gemak beschouw ik me dan Nederlandse omdat ik in Nederland woon) dat dezelfde waarden hoog in het vaandel draagt als ik. Zolang ik nog niet in 1,2,3 een nieuw kledingstuk van onder mijn naaimachine kan toveren, ga ik dit kledingmerk eens een kans geven voor mezelf. Bij een volgende passage in Heerlen zeker eens binnenspringen bij ImPression en anders eens via watMooi iets bestellen. Alhoewel, dat onlineshoppen moet ik misschien ook maar eens wat beperken, want heel goed zal dat ook wel niet zijn voor het milieu?... Hier zal ik nog wel eens blogpost aan wijden.

In diezelfde Flair in datzelfde katern las ik ook over een deo spray die beter is voor het milieu omdat hij op luchtdruk ipv drijfgas werkt, in een plastic verpakking zit en 4x langer meegaat. Meer info op de Care For Climate website . Is dit nu ook beter dan een roller deo? Wel iets om in de gaten te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten