dinsdag 23 september 2014

Van doorzettingsvermogen gesproken

Enkele dagen geleden hadden mijn man en ik het erover dat onze zoon qua karakter erg veel op zijn vader lijkt: actief, sociaal, onrust in z'n gat, humor. Waarop de man inbracht toch te hopen dat zoonlief ook kwaliteiten van mij geërfd heeft, o.a. doorzettingsvermogen en vastberadenheid.

Nu, de creatie van het Theo-hemd was wel een opperste uiting van mijn doorzettingsvermogen. Zo vlot als het ging tot en met het aanzetten van de kraag, zo veel heb ik nadien mogen lostornen, m'n hoofd breken over een stap die ik toch niet zo duidelijk uitgelegd vond en opnieuw lostornen. Maar ik zou niet opgeven! Het hemdje werd zo leuk, het stofje was veel te mooi om verloren te gaan én ik moest en zou de hoogste moeilijkheidsgraad van Zonen09 tot een goed einde brengen. Wat ben ik trots dat het me gelukt is. Opgeven was géén optie.

Ik heb bijna alles op m'n eentje thuis genaaid, dankzij de heldere uitleg van het patroon. Toch zou het me niet gelukt zijn zonder de deskundige hulp van m'n naai-juf. Eigenlijk wilde ik het hemdje af hebben tegen het verjaardagsfeestje van onze boef. Ook al was het krap, qua tijd zou het me gelukt zijn, maar ik kwam helemaal vast te zitten bij de mouwplooien en mouwsplit. In deze volgorde te maken volgens het patroon. Maar de juf raadde aan om eerst de split te doen en dan pas de vouwen, wat ik een volgende keer ook zo ga toepassen. Ik bleek dan ook de mouwen achterstevoren vastgenaaid te hebben (en ik had er nog wel over nagedacht, maar aangezien er in de uitleg niet over een voor- en achterkant werd gesproken en alles zo in detail wordt uitgelegd normaal, dacht ik dat ik geen fout kon maken. Wel dus!) en kon dus weer m'n beste tornvaardigheden bovenhalen.

Ik heb het gevoel dat vanaf de mouwen, de uitleg niet meer zo gedetailleerd is. Ik kan me voorstellen dat na meer dan 40 pagina de aandacht er niet meer zo bij was, maar toch vind ik het jammer. Ik geloof echt dat met deze detaillistische uitleg elke naaister een kledingstuk in elkaar kan zetten. Maar dan moet die lijn wel doorgetrokken worden helemaal tot aan het einde.

Puntjes van aandacht voor mezelf bij een volgende hemdje (dat er zeker komt):
- let op dat je de voorpanden juist vastnaait (dus zodat het linker ook echt links zit en het rechter rechts)
- maak de mouwsplitten voordat je de mouwen vastnaait, zo kun je ook beter zien wat voor- en achterkant van de mouwen is.
- maak eerst de mouwsplitten en dan pas de vouwen

De volhouder wint!

Ik ben heel trots op het eindresultaat. En heb al zin om een tweede versie te maken. 

Bewonder de details:


En hier twee foto's met het model, maar dat heeft zelden zin in poseren, dus ik heb ze in actie moeten nemen.


Het bloemenstofje kreeg trouwens de meerderheid van de stemmen.
Ik ga zeker ook kijken hoeveel delen ik uit de busjes-stof krijg voor een volgend hemdje.

Follow on Bloglovin

3 opmerkingen: