donderdag 24 december 2015

Een Theo om te oefenen
Vorig jaar al nam ik me voor om voor kerst 2015 echt een keer zelf een feestoutfit te naaien voor Niels. Het stond buiten kijf dat een Theo met lange mouwen daar onderdeel van zou zijn. Maar omdat ik niet goed wist welke maat ik moest maken, Niels zich niet goed laat opmeten, én er geen passend ander hemd in zijn kast hing, bedacht ik me dat ik dan maar een oefenversie zou maken, met korte mouwen wel want het was vooral met de lange mouwen dat ik had zitten vechten bij het vorige exemplaar. Aangezien dit van een jaar geleden dateerde en ik toen een 104 maakte, ging ik deze keer voor maat 110. Ik knipte er wel meteen 2 cm extra zoomwaarde aan omdat ik na de Ole één en twee het gevoel had dat Niels zijn lijf wat langer is dan de waarden van Zonen09. Dat bleek een goeie zet te zijn en ga ik dus vaker doen. 

Aangezien ik een proefversie ging maken, koos ik een stofje waarvan ik bij geen enkel project de klik gevoeld had, maar waar ik wel steeds blij van werd telkens ik het tegenkwam. Het naaien ging vlot. Ik was niet overal even secuur maar dacht steeds: "hé, het is maar een proefversie." Toch mag het uiteindelijke resultaat zeker gezien worden. Niels was er erg blij mee en het was nét op tijd klaar voor het verjaardagsfeestje voor zijn vierde verjaardag. 

De enige foto van Niels met zijn hemdje.
Want dat ging al snel schuil onder het piratenpak dat hij kreeg.
Maar kijk hem stralen!
Jammer genoeg heeft hij het hemd na die dag niet meer aan gehad, en dan ben ik blij dat er een broertje is dat er nog plezier van zal kunnen hebben.

De maat was trouwens goed, ondermeer dankzij de twee centimeter extra onderaan. Maar voor Kerstmis ging ik toch een maatje groter maken, want Niels maakte nogal een groeisprong. Jammer genoeg kreeg ik dit jaar niet de kans om mijn plannen voor een selfmade kerstoutfit uit te voeren. Dus op naar volgend jaar. De stof heb ik al. Die loopt niet weg. En tegen de zomer "oefen" ik nog eens met korte mouwen, zodat het kersthemd helemaal perfect is. 

Doorlopende print, alsof ik het ervoor gedaan heb. Toch niet!

De - gekochte - kerstoutfits van de jongens zie je misschien wel voorbijkomen op Instagram, als die twee zich laten fotograferen. En ook al heb ik de kerstkleren van mijn jongens niet zelf kunnen maken, ik heb wel heel veel zin in de kerstdagen die bij ons traditioneel in het teken van de familie staan. Ik wens jullie ook heel veel gezelligheid toe!


Stof: Fish van Cloud9, van bij Cas & Nina
Patroon: Theo van Zonen09

Follow on Bloglovin

5 opmerkingen:

 1. Oh, mooi zeg! Wat een vrolijk stofje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, man seg, ik lees hier eventjes de reden waarom je geen feestoutfit kon maken. Hoe heftig. Wat een goede engelbewaarder hebben jullie. Ik wens je alvast ook een prettig eindejaar xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi proefhemdje. En volgend jaar, als je weer helemaal op en top hersteld bent zullen je knaapjes stralen in hun door mama gemaakte outfit! Zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi voor een testversie. Dat wordt vast een schitterende outfit volgend jaar. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch wel erg mooi zeg voor een testversie! Hopelijk volgend jaar weer veel fijne berichtjes van jou!

  BeantwoordenVerwijderen