vrijdag 18 juli 2014

Babycadeaus

De familie is uitgebreid. Een schoonnicht (of hoe noem je de nicht van je man in één woord?) heeft een zoontje gekregen. Mijn schoonzus heeft een kraampakket samengesteld en daar heb ik ook wat cadeautjes aan bijgedragen. Ik had de ideeën al langer, maar ik word het meest productief als er wat druk op staat. We spraken af de cadeaus begin juli klaar te hebben, de voorziene datum was 12 juli, maar mocht de kleine spruit zich eerder aandienen, dan stond de mand wel klaar. Op 10 dagen had ik de cadeaus klaar, tussendoor maakte ik ook nog dit cadeau en ik naaide niet elke dag want er was veel voetbal op TV.

Ik maakte een slabber van tafelzeil. Uit eigen ervaring vind ik plastieken, afwasbare slabbers veel handiger dan stoffen slabbers die je na elke maaltijd in de was kunt gooien.Een walvis-knuffel kwam ook van onder m'n naaimachine. De stof is van een oude jeansbroek. Ik wou dat ik met zekerheid kon zeggen dat de broek van de mama van de baby is, maar dat kan ik niet. Ik heb nogal veel jeansbroeken liggen. (Weet je niet waar naartoe met je versleten jeansbroek? Breng maar naar mij!)

Cadeautje nr. 3 had de meeste voeten in de aarde, ook al zag het er heel simpel uit in het Grote Singerboek: de slofjes, zo leuk dat je die langs twee kanten kunt dragen. Maar wat een slechte uitleg en een totaal gebrek aan tekeningen of foto's die alles wat konden verduidelijken. Ik kwam er zelf niet uit. Gelukkig kon mijn naai-juf, dankzij mijn voorbeeld van hoe het niet moest, wel de juiste werkwijze uitdokteren. Ik was wel blij dat ze de uitleg ook niet meteen begreep. Lag het tenminste niet aan mij dat ik er niet aan uit kon. Als je stap 5 van de uitleg snapt, zijn deze snoezige slofjes echt niet moeilijk te maken. Bij het maken van het tweede slofje, heb ik wat foto's gemaakt. Ik zal hier binnenkort een kleine tutorial van posten.
Het shirtje met de applicatie had ik al liggen. Ideaal voor een mama die dol is op poezen.En het vierde cadeau is een dekentje. Hier was ik niet aan mijn proefstuk toe. Ik vind dat zo'n fijn babycadeau. Omdat ik het belangrijk vond om voor alle cadeaus stoffen te gebruiken die ik al in huis had (remember mijn voornemen om zoveel mogelijk niet-biologische stoffen weg te werken). Daarom werd de fleece een combinatie van 2 restjes die ik overhad van 2 andere dekentjes. Doordat ik nog een stof had waar de beide tinten van de fleece in zaten, is het resultaat echt tof geworden. Eigenlijk had ik die gekocht voor een rok, maar ach, ik heb nog zoveel rokken in gedachten.De vier cadeautjes in één beeld

Weet je niet wat een kraampakket is? Dat is een mand met een stuk of 10 cadeautjes waarvan je er na de geboorte van je kindje elke dag eentje mag openmaken. 10 cadeaus omdat men zegt dat het kraambed 10 dagen duurt.

1 opmerking: