dinsdag 26 augustus 2014

Broekjes uit mouwen

Vandaag zijn we (eindelijk) begonnen met de zindelijkheidstraining van de zoon. Het is eigenlijk al de 2de poging, nadat de eerste zo'n half jaar geleden mislukte. Hopelijk lukt het nu wel met het boekje "Kas op het potje" die kriebels in de buik voelt als hij moet plassen en de stickers die hij krijgt elke keer hij op het potje geweest is: een kleine voor als hij geplast heeft en een grote als hij gepoept (voor de Belgen onder u: gekakt) heeft.
Hij heeft tot nu toe al 8 stickertjes verzameld en 2 ongelukjes gehad. Die natte broeken deden mij beseffen dat hij nog wel wat broekjes met een elastiek kon gebruiken. Dus heb ik van zijn dutje geprofiteerd om volgens deze uitleg snel 4 broekjes in elkaar te zetten. Nu kan hij weer even vooruit.

Het leuke is dat je ze maakt uit de mouwen van een oude trui. En daardoor is de onderkant meteen afgewerkt. Een elastiek of een boordband eraan en klaar is kees.Het zijn niet de meest elegante broekjes, maar ze dienen hun doel: kleine massaproductie in korte tijd zodat de kleine man genoeg voorraad heeft. En als die boef straks (wanneer, oh, wanneer?) zindelijk is, heeft hij meteen een voorraad pyjamabroekjes.

Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Briljant bedacht Saskia!
    Bij Aukje had ik het na een eerste poging ook even een half jaartje losgelaten en toen was het zo gepiept!
    Hier liggen nog een zak oude spijkerbroeken voor je klaar, gekregen van onze naaijuf.

    BeantwoordenVerwijderen