zaterdag 18 oktober 2014

Een babyjasje

Half september beloofde ik een vriendin om een cadeautje maken voor het baby'tje van een vriendin van haar dat in oktober geboren zou worden. Vorige week liet ze weten dat haar vriendin bevallen was. Oh jee, ik had nog niks gemaakt, maar ik had snel bedacht dat ik het babyjasje uit Zo Geknipt zou maken. Daar had ik op de Zo Geknipt Sew Along-blog leuke exemplaren van voorbij zien komen, en aangezien alles in dat boek zo super goed is uitgelegd, zou dat me zéker lukken. 
Ik koos een stofje dat ik via de facebookgroep Stof de Stofkes kocht (en waarvan ik ooit eens een rok ging maken). Ha, ha, net zoals die stof van het hemdje van m'n zoontje, werd er dus een andere bestemming voor gevonden. Alhoewel, de lap is zo groot dat er mogelijk nog wel een rok uit kan. Of nog eens een jasje of een jurkje als er nog eens ergens een meisje wordt geboren of ... De voering werd een bruine nicky velours, aangezien in het boek staat dat je moet kijken welk seizoen het vijf maanden na de geboorte is. Dat is begin maart, hopelijk piept de lente dan al om de hoek en is een dikke fleece te warm voor dan.

De uitleg van recept 23 van Zo Geknipt is echt heel duidelijk. Als ik wat heb zitten sukkelen, is het omdat ik de paspel niet ver genoeg van de zijkant van de buitenstof bevestigde, waardoor na omkeren bleek dat er wat stukken stof niet goed bevestigd waren. Die gaten heb ik dan met naald en draad vastgezet en dat vergt nu eenmaal wat meer tijd dan met de machine. De volgende keer zal dat me niet opnieuw gebeuren.

 


En ik maakte ook nog een slabber. Omdat die zo handig is en (redelijk)* snel gemaakt.


* Redelijk, omdat deze keer m'n naaimachine haperde. Ik heb me dan eindelijk maar eens aan het stof-verwijderen-en-een-drupje-olie-toevoegen gezet en dat bleek gelukkig te helpen. De steken zagen er weer goed uit. Maar het blijft wel een feit dat ik m'n machine eens dringend binnen moet doen voor een onderhoud. De grote vraag is alleen: wanneer?!? Want ik kan dat ding eigenlijk niet missen...

Follow on Bloglovin

4 opmerkingen:

  1. Mooi gemaakt Saskia en dat stofje past ook perfect voor dit jasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo. Ik ben bezig met het babyjasje uit Zo Geknipt 1, maar ik zit vast en weet niet hoe ik verder moet. Zou jij me kunnen helpen? Ik heb de buitenjas en de voeringjas helemaal klaar, en nu moet ik beginnen met het bevestigen van de paspel aan de voeringjas (stap 14). Ik weet wet hoe ik paspel moet aanbrengen, maar ik begrijp de uitleg niet in stap 14: "Bevestig het paspel aan de volledige boord van de buitenjas. Zorg dat de naad van het paspel gelijk komt te zitten met de onderkant van een van de zijnaden". Dat laatste snap ik niet goed. Moet de losse rand van je paspel dan niet net gelijk komen met de rand van je buitenjas (zoals altijd bij paspel)? Of moet je hier de paspel verder van de rand van je buitenjas vastnaaien? Hopelijk kun jij me helpen?

    groetjes,
    Yellow Laurie

    BeantwoordenVerwijderen