zaterdag 22 augustus 2015

Een babyjasje voor mijn eigen baby


Het babyjasje uit het eerste boek van Zo Geknipt stond al op mijn to-sew lijstje sinds ik het voor het eerst maakte, maar ik had zoveel dingen op mijn lijstje staan dat ik prioriteiten moest stellen aan het einde van mijn zwangerschap. Ach, ik had nog tijd, dat jasje zou toch niet meteen passen. Maar toen ik bij haar las dat haar zoontje het babyjasje uit het eerste boek van Zo Geknipt draagt sinds hij vier maanden is, wist ik dat ik in gang moest schieten. Kasper was op dat moment vier maanden en ik wilde dat hij er zolang mogelijk plezier van zou hebben. 


De stof lag ook al lang te wachten: een prachtig katoentje van Birch en een hele mooie nicky velours van bij Ella & Basiel. 


Alleen bleek ik met een halve meter nicky velours niet genoeg te hebben, gelukkig had ik nog wat oranje liggen, en wat ben ik blij dat ik te weinig  petrol kleur had, want ik word zo blij van het effect van het oranje van de omgeslagen mouw.


Het modelletje is een ideaal babycadeau, maar ik ben blij dat ik het ook kon maken voor één van mijn eigen kinderen want nu weet ik zelf hoe het past. Een volgende keer maak ik de mouwen wat langer. Kasper is bijna vijf maanden en de mouwen zijn toch al wat aan de korte kant terwijl de rest nog lekker ruim zit. Het is een jasje dat in één maat komt, namelijk 68/74, een maat waar kindjes lang in kunnen. Daarom vind het wel een beetje jammer dat de mouwen al (bijna) te kort zijn. Ze omslaan is niet meer echt een optie. Of zijn Kasper zijn armen langer dan gemiddeld? Ach ja, als de mouwen van een volgend exemplaar te lang zijn, kunnen ze omgeslagen worden. Ik zorg wel voor een leuk effect via de stofkeuze.

Ik ben ook blij dat ik nu eens een model in het jasje heb. Al zijn de foto's niet geweldig. Ik maakte het jasje tijdens die week in juli dat het midden in de zomer even herfst leek. Maar toen het af was, was het weer te warm om hem te doen poseren. "Gelukkig" was er onlangs een wat koelere ochtend en toen zag ik mijn kans schoon om hem voor de camera te zetten. Maar mijn vijf maanden oude baby blijft nog niet echt zitten én het was grauw dus geen goed licht. Maar ik heb wél een levend model in een babyjasje van mijn eigen hand!

Follow on Bloglovin

15 opmerkingen:

 1. Zo tof! En leuk hé, een echt model in een babyjasje! Toen ik begon te naaien was mijn dochter al 8 maanden en paste ze niet meer in dit jasje; ik ben blij dat ik het voor mijn zoontje wel kon maken :-) Mooi stofje trouwens, dat ligt hier ook in de kast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is zo'n tof model! Begin bijna te verlangen naar wat koudere dagen zodat de zoon het weer aan kan. ;-) Ben benieuwd wat jij gaat maken met de stof.

   Verwijderen
 2. Ooooh, zo mooi! En best dat je wat te kort had van die blauwe stof, want dat is echt superleuk met dat oranje boordje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel heel leuk met het kleurverschil in de voering, een ideetje om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Heel leuk om te spelen met een kleur die ook in de buitenstof zit.

   Verwijderen
 4. Heel tof! Altijd fijn om zelf eens te kunnen zien hoe het zit. Hele mooie stoffencombinaties!

  BeantwoordenVerwijderen