dinsdag 4 augustus 2015

Over keuzes maken

Dinsdagavond, dus trouwe lezers verwachten nu het antwoord op de volgende vraag van de 1000-vragen challenge van Eefje van Wollebol, Tamara van Lunatiek, Stephanie van Miss Pixie's Blog  en mij. Maar tot mijn grote spijt heb ik na lang wikken en wegen besloten om niet meer mee te doen met de 1000-vragen challenge. Het vraagt teveel tijd van me, tijd die ik op dit moment niet heb of liever op een andere manier besteed. Sinds een maand ben ik weer aan het werk na de geboorte van onze nummer twee en dat vraagt nogal wat aanpassing. 


Toen Eefje haar oproep deed om met haar een zomer lang mee te bloggen, was ik meteen enthousiast. Ik wilde al langer regelmatiger bloggen maar kwam daar niet toe. Meedoen met de challenge zou me er op zijn minst toe dwingen om elke dinsdag iets te posten. En omdat ik niet wilde dat als je door mijn blog zou scrollen, alle posts over de challenge zouden gaan, nam ik me voor ook elke vrijdag te bloggen zodat ik aan een mooi ritme van twee stukjes per week zou komen. In elk boek over bloggen staat namelijk dat het heel belangrijk is om regelmatig iets te posten als je je lezerspubliek wilt uitbouwen. Daar staat dan ook bij dat drie keer per week eigenlijk een minimum is, maar ik wist op voorhand dat dat voor mij niet haalbaar zou zijn. De moraal die ik uit het verhaal haalde, was dat consistentie belangrijker was dan kwantiteit, dus ging ik voor twee keer.

Ik vind het erg moeilijk om er na zes weken al mee op te houden. Het voelt aan als falen. "De zomer is toch ook zo lang niet meer," is er vaak door me heen geschoten.  Maar toen ik merkte dat ik veel te vaak kortaf werd naar mijn oudste zoon en hem dan het liefst TV liet kijken om zo tijd voor mezelf te hebben, wist ik dat ik moest kiezen.


Ik heb teveel deadlines op dit moment en ik wil (te)veel ballen hoog houden. Ik doe een heleboel leuke dingen, naast vier dagen werken, maar het kan niet de bedoeling zijn dat ik daar stress van krijg. Door de challenge ben ik nauwelijks aan naaien toegekomen en dat is uiteindelijk de belangrijkste reden dat ik blog. Deze week kon ik nog eens een paar keer achter de naaimachine kruipen en daar kreeg ik zoveel energie van dat ik dit als nog een teken zag dat ik moest kiezen.

Naast het naaien ben ik ook wekelijks bezig met fotograferen. Ik schreef al eerder dat ik mee ging doen met de cursus "52 weken Anders Kijken". Ik zit ondertussen in de negende week van de cursus en heb al zoveel geleerd (én ben tegelijk heel blij dat we nog tien maanden te gaan hebben). Het geeft een enorme boost van creativiteit én hele fijne contacten. Ik wil meer ruimte hebben om met de opdrachten aan de slag te gaan, ook weer iets wat de voorbije weken door de challenge niet altijd lukte. 


Uiteraard heeft de 1000-vragen challenge ook positieve kanten gehad. Dat jullie niet gaan denken dat ik het tegen mijn zin heb gedaan. Integendeel. 

Dankzij de challenge heb ik er een paar leuke volgers bij en heb ik ook enkele toffe blogs ontdekt die ik met plezier zal blijven volgen.
Ik werd verrast door reacties van mensen om me heen. Soms heb ik het gevoel dat niemand op mijn blogstukjes zit te wachten, maar als een vriendin dan via mail laat weten dat ze mijn blog wel degelijk leest ook al reageert ze nooit en dat ze vindt dat ik leuk schrijf en mijn foto’s super vindt, dan word ik helemaal happy. Of als blijkt dat een andere bekende mijn stukjes telkens leest. 


Ook al geef nu dan de voorkeur aan zelf gekozen thema’s, toch heb ik mezelf aangenaam verbaasd door er telkens in te slagen een interessant antwoord op soms onmogelijke vragen te formuleren. En sommige van die antwoorden hebben me extra blij gemaakt, zoals het antwoord op de vraag of ik dagelijks iets nieuws doe of het fotoverslag van mijn verste reis. Dat laatste verslag heeft trouwens de zin in een verre reis weer aangewakkerd. De kans dat we in de zomer 2017 naar Mexico vliegen met ons vieren wordt steeds groter.

Ik ben best wel efficiënt geweest de voorbije weken, net omdat ik alles goed wilde doen. Maar ook als ik deze challenge niet meer doe, blijft het een uitdaging om mijn gezin en het huishouden met mijn hobby's te combineren. De efficiëntie van de voorbije weken wil ik daarin meenemen. 

Bloggen zal ik blijven doen, misschien niet altijd even consequent, maar deze blog is mijn plekje. Ik blijf mijn creaties hier showen. Ik heb nog een aantal ideeën om over te schrijven. Stil zal het hier niet worden, maar ik doe het wel op mijn eigen tempo. En dat voelt goed. Hopelijk vinden jullie dat ook oké.


Eefje, Stephanie en Tamara zetten de challenge wel voort, dus kijk snel bij hen welke vraag ze deze week beantwoorden. 


Follow on Bloglovin

14 opmerkingen:

 1. Het is idd jouw blog en jij moet je er goed bij blijven voelen. Voor mij zelf werkt het beter als ik post wanneer ik dat wil en niet op vaste dagen. Ik kijk al uit naar je nieuwe blogposts ☺

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ideeën en naaisels genoeg om over te bloggen in ieder geval. Je ziet ze wel verschijnen! 😊

   Verwijderen
 2. Volgende week showen we een mooie nieuwe rok, want naaien blijft toch het aller leukste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jouw blog leren kennen en jij de mijne, alleen al daarom ben ik blij dat je ermee gestart bent. Dat je nu niet meer meedoet is jouw keuze en ik begrijp ze volledig. Dat het voelt als falen is niet nodig, helemaal niet, maar ik herken het wel. Je begint iets en wil het afmaken. Maar kijk waarvoor je kiest, duidelijk waar je hart ligt en dat kunnen we toch alleen maar toejuichen?

  Zo fijn dat je toch wat dingen uit de challenge hebt gehaald en nu weer tijd voor de rest!!! Ik kijk uit naar wat er komen gaat :)

  Liefs,
  Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. respect voor jouw keuze! Ik hoop dat je je naaisels blijft posten want dat vond ik zelf de leukste posts (niet dat die 1000 vragen challenge niet leuk is, maar ik lees liever naaiblogs) en ik weet dat jij superdingen kan maken (we hebben samen die workshop bij Marte gevolgd twee weekjes geleden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, was jij dat met die Nina met goudtinten (de feestrok)? Zo leuk om je hier te "ontmoeten"!! Mijn naaisels ga ik zeker blijven posten. Bedankt voor het compliment!!

   Verwijderen
 5. Het moet plezant blijven hé, anders houd je het toch niet vol. Het is een tijdrovende hobby dat bloggen. Wij bloggen met twee en proberen dus 2 keer per week iets te posten. Maar dat is ieder dus maar 1 post per week. Vaak blog ik ook nog op maandag iets ivm naaien of DIY, maar als ik geen inspiratie hebt, komt er op maandag lekker niets. Kiezen is niet altijd verliezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik maar denken dat jullie altijd 3x per week iets posten. De schijn is er in elk geval. :-) Ik lees jullie met heel veel plezier!

   Verwijderen
 6. Ik blijf fan :)
  Bloggen is inderdaad iets waar je vrolijk en ontspannen van moet worden. Als je er te veel stress van krijgt om alles te combineren dan is het best om keuzes te maken en dat heb jij goed en ontzettend geargumenteerd gedaan ;) Kruip maar lekker achter je naaimachine, ik ben benieuwd naar je volgende creatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De creaties liggen er, van de meeste zijn er ook al foto's, nu nog kwestie van ze op het wereldwijde web te zwieren. :-)

   Verwijderen
  2. En ondertussen blijf ik blogs lezen, waaronder die van jou, want ik ben ook fan! :-)

   Verwijderen