donderdag 17 maart 2016

Omni tempore wordt sweaterjurk

Ik sta toch liever achter de camera dan ervoor. ;-)
Ik ben meer van de rokken en kleedjes dan van de broeken, daarom kon ik nog een warm vrijetijdskleedje gebruiken. In de winkels vond ik niet wat ik wou, dus maakte ik het zelf. Ik nam de Omni Tempore Hoodie van Sofilantjes als uitgangspunt. Voor het rokje greep ik naar hetzelfde patroon als hier. Ik combineerde twee stoffen: de trui is een mintkleurige sweaterstof van bij Pieke Wieke die super zacht is vanbinnen. De voering van de kap is de superzachte binnenkant
van de teddy sweaterstof

Dat moest en zou het truideel worden, lekker warm. Ik kocht de stof met de Omni Tempore voor ogen, maar als trui niet als kleedje. Dus ik had niet genoeg stof voor het rokdeel. Daarom combineerde ik met de glitter sweat mint die ik bij Joyfits kocht; eigenlijk om een Julia mee te maken. Maar gelukkig maakte ik daar eerst een testversie van want dat model blijkt me absoluut niet te staan. Dus gebruikte ik die glitter sweat voor het rokje, de buitenkant van de kap, de zak en de mouwboorden. 

Het geheel zat snel in elkaar. Ik maakte het truideel enkel wat smaller door er een andere beter passende trui op te leggen, dat heeft een getailleerd patroon opgeleverd dat ik zeker nog eens zal maken. En ik maakte de kap ook wat  Een volgende keer wil ik het wel eens volledig in 1 stof maken. 

Waarschijnlijk maak ik trui en rokje ook wel eens apart zodat ik wat meer kan combineren.

Tijdens deze koude dagen woon ik in m'n vrije tijd ongeveer in dit kleedje, zo comfortabel is het. 


Let niet op de wallen:
de nacht ervoor had ik elk uur gezien,
met dank aan m'n twee boefjes. :-)
Van de hele fotoshoot vind ik dit de leukste. ;-)
Patroon: truideel Omni Tempore van Sofilantjes - rokdeel eigen patroon
Stof: mintkleurige teddy sweater van bij Pieke Wieke - glitter sweat mint van bij Joyfits

Oh ja, de kap maakte ik wat smaller zodat ik nog net genoeg stof zou hebben om een babylegging voor Kasper van te maken. De grootste maat van dit patroon, 80, zit hem perfect nu. Ik maakte deze voor het eerst met elastiek bovenaan. Dankzij wat langere boorden aan de pijpjes zijn de benen lang genoeg.
Follow on Bloglovin

6 opmerkingen: