donderdag 19 mei 2016

De eerste Billie

Ziehier de allereerste Billie die ik maakte.


Veel woorden maak ik er niet aan vuil, want mijn tevredenheid over het patroon beschreef ik hier al. 
Eén ding wil ik nog kwijt: dat ik deze nog omzoomde zoals het in de werkwijze beschreven staat, namelijk 2 x 1,5 cm omplooien en vaststikken met een tweelingnaald. Bij mij heeft dat gezorgd voor een zoom die omkrult. Teveel werk voor een niet zo'n mooi resultaat. Locken en 3 cm omplooien en stikken geeft een netter resultaat.

Ik laat de beelden voor zich spreken. En noteer nog even voor mezelf dat kleur mijn oudste zo doet sprankelen.
Patroon: Billie van Zonen09
Stof: streepjestricot van bij Cas & Nina

Je kunt alles nog zo goed plannen, toch kruisen onverwachts leuke en jammer genoeg ook mindere dingen je pad. Ik heb op dit moment zo'n tegenvaller op bezoek. Al ben ik ervan overtuigd dat het uiteindelijk voor een positieve wending zal zorgen, nu vergt het best veel energie om die ongenode gast het hoofd te bieden. Wat jammer genoeg betekent dat ik minder tijd heb om achter de naaimachine te zitten en bijgevolg dus content voor mijn blog te creëren. Maar de Wereld van Sazul blijft doordraaien. 

Follow on Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Die streepjes zijn zo vrolijk! Je zoontje staat er inderdaad fantastisch mee. Ik ben het eens met het omzomen en doe het op dezelfde manier als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe stofcombinatie!

  Veel moed en wat je ook nodig hebt om met die tegenvaller om te gaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe Billie! Ik hoop dat je de ongenode gast snel de deur kan wijzen, en dat je snel weer tijd en energie vindte om te naaien en met ons te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. <3 voor streepjes! Ik doe de zoom ook zo of zet er een boordje aan als ik geen zin heb in de tweelingnaald! Neem je tijd om deze tegenvaller het hoofd te bieden, thumbs up!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie Billie :) Past echt bij je ventje.
  Hoop dat de tegenvaller snel weg is. Dikke knuffel en veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie Billie, leuke kleurencombi in de strepen. Ik zoomde om met een vouw van 1 cm en dan een vouw van 2 cm. Dan met de tweelingnaald op de rand. Krult bij mij niet om (locker heb ik niet).

  Veel sterkte met de tegenvaller, hopelijk tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen