woensdag 18 maart 2015

De babykamer

 


Hoewel ik mijn dagen nog heel goed kan vullen (met naaien, geboortecadeautjes maken, adressen schrijven wegens gebrek aan printer, specialisten bezoeken), zijn we hier volop aan het aftellen naar de geboorte van nummer 2. 
De babykamer is af. De meeste spullen kunnen we opnieuw gebruiken van nummer 1. In de wieg heb ik nog gelegen. Maar die was 4 jaar geleden wel toe aan nieuwe bekleding. Die heb ik samen met m'n schoonmoeder genaaid in kleuren die toen niet verrieden (of is het verraadden?) of we een jongetje of een meisje kregen. Limoengroen werd de hoofdkleur. Ik was trots op één van m'n eerste naaicreaties. Maar oh, wat heb ik gevloekt toen ik er enkele maanden geleden achter kwam dat de hemel van kleur verschoten was doordat ik het geheel op zolder had gezet zonder de bekleding op te bergen. Zo stom! Die hemel moest opnieuw genaaid worden. Zonde van de tijd, maar er zat niets anders op. De bekleding ziet er weer zo goed als nieuw uit.
En als deze wieg weer naar zolder gaat, zal de bekleding goed opgeborgen worden, zodat die een volgende keer wél weer opnieuw gebruikt kan worden.

Op de eerste foto ontbreekt de commode. Die is "nieuw" ten opzichte van nummer 1. Een meubelstuk waar ik erg trots op ben. Een ladekastje dat mijn ouders ooit voor mij kochten dat ik gepimpt heb.  
Het bovenblad zat onder de vlekken. Maar in schuren en primen had ik echt geen zin. Bij bij moet het vooruit gaan. Meteen wist ik dat ik gebruik zou maken van die post die ik gezien had over verf voor tussen de soep en de patatten (lang leve Bloglovin waar ik al die interessante posts snel terug kan vinden). Ik ging zoeken op het wereldwijde web en bestelde de Chalk Paint van Annie Sloan online bij Puur Brocante. Manlief koos de kleur, want als ik teveel keuze heb, kom ik nergens toe. Het werd Greek Blue. Een toffe toevoeging aan het limoen, vind ik zelf.De verf doet z'n reputatie eer aan: niks geen primer of schuurpapier nodig gehad, alleen 2 lagen verf en de vlekken waren verdwenen. De verf pakt zelfs op de metalen slotplaatjes. 
De saaie, gouden handgreepjes heb ik vervangen door speelse, kleurrijke. 4 ervan heb ik jaren geleden voor m'n verjaardag gekregen van m'n beste vriendin. Maar ik had de goede bestemming ervoor nog niet gevonden. Tot nu dus. Maar ik had er wel 6 nodig. Eerst heb ik nog gezocht naar twee in dezelfde stijl, maar die werden niet gevonden, dus ging ik voor een konijntje en een indiaantje. Het geheel ziet er tof uit!


Wat voor mij het grootste compliment is geweest, is dat manlief zeer aangenaam verrast was door het resultaat. En dat hij zelfs opperde dat we dit vaker moeten doen: een oud (kringloop)stuk pimpen met deze verf en leuke details. Dat zal zeker gebeuren!

Uiteindelijk wilde ik ook nog iets doen met de binnenkant van de lades: die kregen een speels behangpapiertje opgeplakt (met dank aan m'n lieve collega!). 


Wat ben ik blij met de "nieuwe" kast!

Boef 2, je bent meer dan welkom!

Follow on Bloglovin

3 opmerkingen: