donderdag 7 januari 2016

Een babyjasje & enkele voornemens


Mijn eerste blogpost van het nieuwe jaar, dus wensen zijn wel op hun plaats. Ik vind het alleen zo moeilijk om bijzondere wensen neer te schrijven en gewoon "gelukkig nieuwjaar" vind ik dan weer weinig zeggend. Maar als ik er zo over nadenk, dekt dat uiteindelijk toch wel het best de lading: ik wens jullie allemaal toe dat je oprecht gelukkig bent. De invulling daarvan zal voor elk anders zijn, en die mag je dan ook lekker zelf invullen.


Wij hebben het nieuwe jaar alvast ingezet met hele goede vrienden die we omwille van de afstand te weinig zien maar met wie we het altijd zo vertrouwd voelt. In de zomer hebben ze hun eerste kindje gekregen. Wat een schattig ventje! Dit lijkt me een mooi moment om het jasje dat ik voor hem maakte, te laten zien. Dit babyjasje behoeft geen uitleg meer, ik maakte eerder al deze, deze en deze versie. Het is wel de eerste keer dat ik de voering van teddystof maakte en ik ben erg enthousiast over het resultaat.
Ik vind het zo'n tof modelletje dat ik heel blij was toen ik hoorde dat Riet het jasje aan het uitwerken was in meerdere maten en met nog extra opties. Ik heb het nieuwe patroon One to Hug snel aangeschaft omdat ik echt nog wel een versie voor mijn eigen baby wilde maken, nadat hij uit de eerste versie volgens het ondertussen blijkbaar niet meer verkrijgbare Zo Geknipt 1 wat te snel naar mijn zin uitgegroeid was. Maar ik vrees dat het er niet meer van zal komen. De grootste maat is 86 en hij heeft nu al maat 80, en voor een jasje neem ik toch altijd een grotere maat dan de kledingmaat die op dat moment gedragen wordt. "Schiet dan meteen in gang, dan kan hij het nu nog dragen," hoor ik sommigen denken. Maar ik heb eerst nog een aantal selfish sewing projecten op mijn programma staan. Bovendien heeft hij nu twee leuke jasjes die nog wel een tijdje mee zullen gaan. Ik vind het onzin om dan nog voor een derde jasje te zorgen. Te veel kleren is nergens voor nodig.
Dit brengt me trouwens bij enkele van m'n voornemens voor 2016. Ik ga ze hier niet allemaal in het lang en het breed bespreken, maar dit zijn de belangrijkste w.b. het naaien en bloggen:

* Ik wil meer kleren voor mezelf naaien. En zelfs voor mijn man ligt een eerste project op stapel. Dit wil wel zeggen dat ik minder fanatiek in het cadeautjes naaien zal zijn. En eerlijk gezegd, dat voelt goed. Ik wil minder 'snel klaar'-projectjes en meer uitdagingen. En uitdagingen nemen meestal meer tijd in beslag. Ik ben deze week al bezig geweest met het overnemen van patronen, en met het idee dat het niet allemaal meer van rap, rap hoeft, had ik daar zelfs plezier in, terwijl dat tot nu toe niet één van m'n favoriete onderdelen van het naaien was. Wat het resultaat van mijn "uitdagingen" zal zijn, kun je hier volgen. Ik heb alvast een hele grote uitdaging op het programma staan: en dat is de trouwjurk voor een vriendin naaien (gelukkig wordt het geen klassieke jurk).

* Ik wil een vaste regelmaat in het bloggen krijgen, zonder er van te gaan stressen. Ik weet niet of het je al opgevallen is, maar sinds deze blogpost heb ik elke week een bericht geschreven en dat is vlotjes gegaan. Mijn idee is om elke donderdag iets op het wereldwijde web te zwieren. Ik weet wel dat de theorie voor een succesvolle blog minimaal drie berichten per week aanraadt, maar daar heb ik geen tijd voor. Dus doe ik het fijn op mijn manier. Geen vaste dag vastleggen voor mezelf werkt ook niet, heb ik gemerkt. Dan vliegt de tijd aan recordtempo voorbij en zijn er voor ik het weet weer zoveel weken gepasseerd zonder schrijfsels van mezelf. Dus wil ik eens kijken hoe dit bevalt.
(Ik heb getwijfeld om dit puntje uit te schrijven omdat ik al verschillende pogingen om regelmaat in m'n blog te brengen heb ondernomen die telkens na enkele weken stil vielen. Dat ik het uiteindelijk toch gedaan heb, is omdat ik het zie als de spreekwoordelijke schop onder m'n kont die ik gegarandeerd wel eens nodig zal hebben om me aan m'n wekelijkse post te zetten.)* En dan misschien wel de grootste uitdaging (naast die trouwjurk dan) is mijn voornemen om elke maand een knuffel uit oude jeansstof te naaien, zonder een specifieke bestemmeling in gedachten te hebben. Hier verzamelde ik alvast wat inspiratie en ik heb er zin in. Ik wil zo op het einde van het jaar een collectie(tje) van twaalf knuffels hebben. Ik heb nog geen concreet idee wat ik ermee zal doen: verkopen op een kerstmarkt voor een goed doel of wegschenken aan kansarme kindjes of ... Als iemand een goed doel weet, hoor ik het graag. Babyjasje
Stof: buitenstof: Jacks van Monaluna, van bij Cas & Nina - voering: teddystof van de markt
Patroon: Babyjasje van Zo Geknipt 1

Follow on Bloglovin

4 opmerkingen:

 1. Zo mooi, dat jasje!!! Daar zullen ze wel heel blij mee zijn!

  Leuke voornemens, ik ben in elk geval blij weer meer berichten te zien. Het belangrijkste is wel dat het allemaal plezierig blijft, het bloggen en het naaien... of het dan volgens het boekje is, lijkt me niet zo belangrijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi jasje! Ik ben benieuwd naar je nieuwe creaties en ben het ook wel eens met Lunatiek hierboven. Zolang het maar met plezier is en geen verplichting wordt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie voornemens. Ik wens je er heel veel succes mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat jasje, het blijft een toppertje. Erg mooie versie!

  BeantwoordenVerwijderen