donderdag 21 januari 2016

Een skulls sweater

Stoffen worden bij mij zelden meteen verwerkt, ondanks de grootse plannen die ik steeds heb. Deze keer was het anders: op vrijdagavond gekocht op een stoffenparty van Cas & Nina bij een vriendin, en op zaterdagochtend zette ik er al de schaar in. Dat betekent inderdaad dat de stof niet voorgewassen werd. Maar aangezien een maat 116 van de overbekende leather sweater nog wat groot bleek, was dat niet zo heel erg. Met groot bedoel ik dan eigenlijk te breed, want de lengte van het lijf en de armen waren wel oké. Mijn oudste groeit vooral in de lengte, in de breedte wordt ie eerder slanker. 


De stof is een grijze sweaterstof met doodskoppen die heerlijk zacht van binnen is. De schouderstukjes zijn restjes van een oude trui. De boorden zijn van zwarte boordband, maar van een kwaliteit die me nogal tegenvalt omdat die veel te veel rekt. Door het intensieve dragen van de trui zijn de boorden dan ook wat uitgelebberd. Ach ja, ik trek me er maar aan op dat de trui veel gedragen wordt, de volgende keer gebruik ik een andere boordband.
Bovenstaande foto's maakte ik tijdens een weekendje glampen bij de boer op Stolkse Weide. We sliepen in een zeer luxueuze tent die van alle gemakken voorzien was, als daar zijn een keukentje met stromend water, een douche met stromend water, een wc, normale bedden met warme donsdekens, elektriciteit én kachels. Een heel tof cadeau dat we kregen voor de geboorte van Kasper. We gingen eind september en zoals je kunt zien was er nog zon. Niels heeft toen z'n hartje opgehaald met in het hooi spelen, de boer helpen met de koeien melken, ijs maken, buiten spelen. Dit weekend was een toffe ervaring maar ik ben er nog niet uit of het gewone kamperen aan mij besteed is.

Twee foto's van de trui op model kan ik laten zien, maar ze zijn ongemerkt genomen want meneer had - voor de verandering - geen zin om te poseren.
Patroon: Leather Sweater van La Maison Victor
Stof: coupon sweaterstof van bij Cas & Nina

Follow on Bloglovin

16 opmerkingen:

 1. Zalige trui! Ideaal stofje voor iets grotere jongens, ik kan geloven dat die veel gedragen wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het stofje is ook geschikt voor baby's, hoor, hou m'n post van vandaag maar in de gaten. ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een stoere trui ♡ Echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een stoere trui ♡ Echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof!! Ik heb nog steeds geen Leather sweater gemaakt, maar ooit gaat het ervan komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je echt doen, is zo gemakkelijk met top resultaat!

   Verwijderen
 5. Stoere trui voor een stoere bink, beter kan niet, toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. ja, hè, en vandaag post ik nog een kledingstuk met die stof.

   Verwijderen
 7. Stoere trui! Ik was eigenlijk nooit stofjes vooraf en nog nooit problemen mee gehad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed dat dus ook niet, maar bij mij zijn er daardoor toch al truien gekrompen en dat vind ik jammer, dus doe ik het tegenwoordig wel. :-)

   Verwijderen
 8. Als de boordstof lebbert, kan je die er evt nog afhalen als het echt te erg wordt... Is immers rap vervangen. Leuke trui hoor! Mijn zoon wil momenteel alleen ritstruien... Net iets meer werkt, maar het kind vraagt en mama draait, euh, naait....

  BeantwoordenVerwijderen