vrijdag 8 mei 2015

Jongensmama maakt babyleggings

Vandaag 6 weken geleden werd onze tweede zoon geboren. Wat zijn we blij met hem!
Ik ben nu officieel een jongensmama. Geen poppen, rokjes of jurkjes bij ons, maar autootjes, superhelden, voetballen, stoeien, "gevechtkussens", riddertenten, brandweermannen, piraten (om maar enkele dingen te noemen). En het blijft een uitdaging om stoere, unieke, praktische jongenskleding te maken. 

Toen ik de kleertjes voor de baby in de kast legde, stelde ik vast dat ik eigenlijk niet veel broekjes voor een pasgeborene had. Het ideale excuus om wat babylegginkjes te maken voor onze nummer 2. Hiervoor gebruikte ik uiteraard het patroon van de babylegging van Emma & Mona. Het stofje maakt dat het een jongens- of meisjesmodel wordt.

De broekjes oogstten leuke reacties in het ziekenhuis bij de verpleegsters. 
Bij een volgende die ik ga maken, ga ik wel proberen om de pijpjes beneden iets breder te maken, want ze zitten wel wat strak (niet té strak, hoor).
Op een broekje met een print vind ik een effen shirtje het mooist, maar het is nog niet zo simpel om effen shirtjes in verschillende kleuren te vinden voor baby's. Geen nood, dan maak ik ze zelf. Ik heb al een patroontje op het oog, nu nog tijd vinden om achter de naaimachine te kruipen.

Wat ben ik blij dat ik nu een model heb dat zich (nog) wel zonder gemor laat fotograferen!Een volgende keer toch eens een poging wagen om de print te laten doorlopen?Het truitje heeft papa nog als baby gedragen.

En dit truitje ook.

Patroon: babylegging van Emma & Mona
Stoffen (in volgorde van de foto's):
- Happy Whale van Nosh Organics bij Georgette
- Indianenwereld combi van Lillestof bij Cas & Nina  
- Stars Petrol van Lillestof bij Cas & Nina Follow on Bloglovin

5 opmerkingen:

  1. Wat een schatje en wat mooi die leggings. Tegenwoordig hebben babies al zulke echte modekleren aan . Spijkerbroeken en bloesjes . Maar ik vind dit veel liever staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schatje en wat mooi die leggings. Tegenwoordig hebben babies al zulke echte modekleren aan . Spijkerbroeken en bloesjes . Maar ik vind dit veel liever staan.

    BeantwoordenVerwijderen