zondag 31 mei 2015

Twee dekentjes die ik mooier had willen fotograferen (maar wat mij niet lukte)


Een druilerige dag als vandaag is het ideale moment om de twee dekentjes te laten zien die ik voor onze twee boefjes maakte.
Al sinds het eerste dekentje dat ik maakte (in de tijd dat ik nog niet blogde), wilde ik er ook één voor mijn kind(eren) maken. Maar ik zou wachten met dat voor de oudste totdat hij zelf kon aangeven welke stof hij mooi vond. Op die manier zou het nog meer van hem aanvoelen (en het is niet dat hij ondertussen omkwam van de kou want dekentjes genoeg hier in huis). Met de komst van nummer twee in zicht vond ik het wel een goed moment om dat dekentje te maken. Ik hoopte dat hij deze stof net zo leuk zou vinden als ik en dat ik daarmee aan de slag kon gaan, maar dat bleek buiten zijn eigenzinnige ik gerekend. Hij vond die stof niet mooi en dan ga ik hem die ook niet opdringen. Er kwam toch nog een tweede boef aan, (voorlopig) zonder eigen wil, dus die kreeg dan een Retro Rascals dekentje.  
Laat de oudste een stof kiezen, als er eentje met olifanten tussen zit, zal hij daarvoor gaan. Zo ook voor de stof voor zijn deken. En zo kreeg hij zijn olifantendeken.De deken voor de oudste maakte ik 110cm op 150cm, die voor de jongste 1m op 1m. 
Om toch iets van "assorti" te bekomen gebruikte voor beide dekens dezelfde teddy.

De foto's zijn niet om over naar huis te schrijven. 
Dat komt:
1. Omdat ik ze nam op een druilerige dag niet lang voor de geboorte van nummertje twee. 
2. Omdat ik de fut niet had om ze eerst nog te strijken; ik wilde ze zeker op de foto zetten voor de bevalling
3. Omdat ik niet goed weet hoe ik een dekentje mooi op de foto krijg. Er zijn mensen die dat wel kunnen, ik zie zo'n foto's regelmatig voorbijkomen op blogs. Dus als er hier iemand meeleest die mij tips kan geven: ik hoor (euh, lees) ze graag!


Oh ja, en de jongens liggen prinsheerlijk onder hun dekens, maar daar heb ik dan weer helemaal geen foto's van. Oh boy, nog heel wat te leren!

Stof olifanten: Jungled van Art Gallery Fabrics, van bij Ella & Basiel
Stof ruimte: Retro Rascals van Michael Miller, van bij Iek-shop
Teddystof: van op de markt 


Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Niels zal vast heel veel plezier hebben van zijn nieuwe dekentje uit zijn zelfgekozen stof...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De dekentjes zien er schattig uit. Gefeliciteerd!!!

    BeantwoordenVerwijderen