vrijdag 12 juni 2015

Hoedje op en op vakantie!

Zouden die ogen blauw blijven of nog van kleur veranderen?

Ik kan nog een item van m'n to-makelijstje schrappen: het zonnehoedje volgens By MiekK, de sympathieke eigenaresse achter de biologische stoffenwebshop Sew Natural

Marieke stofde het patroon onlangs wat af, maar ik ging aan de slag met het oude patroon en heb er niks op aan te merken. 

Ik gebruikte een oude jeansbroek voor het buitenhoedje en een oud overhemd voor de binnenkant. Dat geeft dan dit resultaat:

Buitenkant
Binnenkant

Ik spreek wel van een binnen- en buitenkant, maar het hoedje is eigenlijk omkeerbaar, dus de binnenkant kan ook de buitenkant worden.

Het hoedje is nog wat groot maar dat geeft niet, het staat onze kleinste boef leuk!Wij zijn helemaal klaar voor de vakantie!
Vannacht vertrekken we naar Zuid-Frankrijk voor twee weken. Een garantie op mooi weer, zou je denken, maar volgens onze weerapps (iPhone en Weerplaza) valt er toch flink wat regen en zelfs onweer te verwachten. Oh help, ik, vakantie en mooi weer dat lijkt geen goede combinatie: vorig jaar waren we in Beieren (Duitsland) waar we een hele week hevige regen gehad hebben, nadien was ik ook nog enkele dagen in Toscane (Italiƫ) en ook daar was het erg nat en wat zal het nu worden?... Volgens de eigenaars van de locatie waar we naartoe gaan moeten we de app niet geloven en is het daar stralend weer. Op hoop van zegen. Ik hou jullie op de hoogte!

In elk geval doet het zomerhoedje vandaag goed dienst. De kleine boef is tevreden.


Follow on Bloglovin

4 opmerkingen:

  1. Veel plezier op reis. Dat hoedje is hier ook een vaste naaiwaarde geworden. Elke zomer maak ik er wel 1 of 2. Zalig patroontje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey, Ik kan je e-mail niet vinden, dus reageer ik hier even op je bericht op mijn post over de 1000-vragen challenge. Ik had dat erbij gezet voor moest iemand zin hebben om mee te doen, op welke manier dan ook, dat ik dat dan zou weten. Door ook te antwoorden op de vragen, of mee na te denken wat we er nog meer mee kunnen doen. Ik zou het wel fijn vinden om zo met een aantal bloggers samen is te werken rond iets (om zo ook meer mensen te bereiken samen), maar ik heb nog niet de lef om dat al rond te vragen aan anderen bloggers. En eerlijk, ook niet de tijd ervoor. Het idee voor dit is nogal kort geleden ontstaan, en ik heb dat niet echt lang op doorgedacht. Dus als je je geroepen voelt, of een leuk idee hebt, laat maar weten! Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen