zaterdag 20 juni 2015

Ole nummer twee

Hier vertelde ik enthousiast over mijn eerste ervaring met de Ole van Zonen09 ondanks de tegenstrubbelingen die ik onderweg tegenkwam. Het resultaat viel in zeer goede aarde en werd meteen volop gedragen. Ik knipte direct de stof voor een volgend exemplaar, in maat 116 wel. Het naaien ging super vlot deze keer en ook deze Ole valt goed in de smaak. Qua maat zit ie een stuk beter. Nu het patroon getekend is, zal dit tegen de herfst nog wel eens bovengehaald worden. Voor de zomer hoop ik met twee vestjes toe te komen.Het buitenstofje kocht ik toen bij Cas & Nina. Het lijkt een simpel grijs-met-zwarte-bollen verhaal, maar af en toe verschijnt er ergens een doodskop. Stoer vind ik dat. Bij het knippen van de stof had ik er geen rekening mee gehouden waar die doodskoppen stonden, maar ik ben heel tevreden over het toeval: er staan er twee op het hele vestje.


De binnenstof is een zwarte tricot van Znok, ook gekocht bij Cas & Nina.
Ook deze keer voegde ik een speels detail toe bij de zakken. Ik hou van kleur, vandaar. Hier kreeg ik geen commentaar op, enkel een verraste kreet van de zoon toen hij erachter kwam.


Voor aan-foto's was er geen tijd meer voordat we op vakantie vertrokken. Mijn vrees dat we geen goed weer zouden hebben in Zuid-Frankrijk (Estadens, Haute-Garonne meer bepaald) was redelijk ongegrond. We hebben 2 regendagen gehad, maar voor de rest van de tijd zitten we eigenlijk steeds buiten. Zwembadweer is het wel nog maar twee dagen geweest, maar er liggen nog mooie dagen in het verschiet. In ieder geval heb ik "dankzij" een bewolkte dag wat foto's op model kunnen trekken. Maar het moest wel redelijk in het geniep (oftewel "in actie") gebeuren.

Ik leerde onlangs Picmonkey kennen en bewerkte de foto's van deze post voor het eerst daarmee. Leuk om te doen! Met dank aan de tutorial van Kathleen van De Verbeelding.

Patroon: Ole van Zonen09
Buitenstof:  Skull Dots Grey van Käpynen, van bij Cas & Nina
Binnenstof: zwarte tricot van Znok, van bij Cas & Nina

Follow on Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Schoon ventje!! En een hele knappe ole! Super :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt knap! En moedig om zo'n licht stofje te gebruiken. Dat durf ik niet voor mijn 'varkentjes' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bollen maskeren eventuele vlekken op het grijs (op het moment van het foto's nemen was het vestje al niet meer vlekvrij). En op donkere stof vallen vlekken vaak ook erg op. Ach, ik heb al mogen ondervinden dat de stof heel makkelijk te wassen is én kreukvrij eruit komt. Blije mama dus.

   Verwijderen
 3. Mooie stoere Ole! Picmonkey is echt geweldig, hè, zoveel mogelijkheden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben helemaal blij met Picmonkey! Een eenvoudig én gratis programma waarmee je je foto's toch een professionele look kunt geven.

   Verwijderen
 4. Ik ben ook een grote Picmonkeyfan! En ik ben ook een grote Ole-fan! Leuk exemplaartje heb je gemaakt, leuk met die gekleurde zakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Bianca! Ik moet Picmonkey nog wat ontdekken maar ik weet nu al dat ik er veel plezier van zal hebben, net zoals van het Ole-patroon.

   Verwijderen