dinsdag 23 juni 2015

Zomerreeks: de 1000-vragen challengeBij de laatste nieuwe Flow zit een boekje met 1000 vragen om jezelf beter te leren kennen. 
Eefje van Wollebol kondigde vorige week aan dat ze elke dinsdagavond van de zomer een vraag wil beantwoorden en vroeg wie zin had om dezelfde uitdaging aan te gaan. Ikke! We kiezen niet zelf welke vraag we beantwoorden, maar de lezers van onze blogs mogen een getal tussen 1 en 999 onder onze blogposts zetten en daaruit wordt dan random een getal gekozen. De 1000ste vraag is er eentje om mee af te sluiten. 

Deze week antwoorden we op vraag 912. Met wie heb je voor het laatst heel hard gelachen?Ik lach elke dag wel om uitspraken van m'n oudste zoon van ruim 3,5 (hij wordt 4 in september), zoals daar zijn: "mama, waarom knikker je met je hoofd?" (Als ik ja knik als antwoord op een vraag nadat hij me net gezegd heeft dat ik niet meer mag praten.) Of als hij vraagt om een 'gevechtkussen' te doen. Of als hij vraagt waarom mensen in Afrika geen geld op hun arm hebben, nadat ik hem net uitgelegd heb dat daar veel arme mensen wonen. Of als we een uitstapje maken en hij zegt dat hij terug naar Frankrijk wil waarmee hij het domein waar ons vakantiehuisje staat, bedoelt.
Maar ik vond dat ik mezelf meer moest uitdagen, want over m'n kinderen schrijven is wel heel gemakkelijk en is iedereen daar wel in geïnteresseerd? (Ahum, nu heb ik er toch over geschreven...)

Het verder nadenken heeft me wel herinnerd aan de laatste keer dat ik tranen met tuiten gelachen heb (en bezorgde me weer dat vrolijke gevoel van toen). Mijn man en ik en de kids waren op bezoek bij m'n schoonzus en haar gezin. Bij het drinken haalt m'n schoonzus een schaaltje met stukjes chocolade boven. 


Ik kijk naar m'n man en zie dat hij een nogal somber gezicht trekt waarop ik begin te lachen wat hem ook doet lachen. Zonder woorden wisten we allebei dat hij dacht aan ons gesprek van eerder die dag dat het goed zou zijn om wat op de lijn te letten en dat niet meer snoepen een begin kon zijn. Hij had duidelijk zin in chocolade maar wilde ook iets aan z'n gewicht doen. Die 2 rijmden niet echt met elkaar. Het hilarische van de hele situatie was het treurige gezicht dat m'n man opzette en dat we elkaar begrepen zonder woorden met alleen onze blikken. We zijn zo hard beginnen lachen dat we er tranen van in de ogen kregen en we kwamen ook niet uit onze woorden om het waarom van onze lachbui uit te leggen aan onze (schoon)zus en haar vriend die er wat verbaasd bij zaten.
Als ik de situatie hier zo beschrijf, is het niet heel erg grappig maar zoals vaak geldt bij zulke dingen: je had erbij moeten zijn.

Ga snel bij Eefje kijken waar zij voor het laatst hard om gelachen heeft.

Welke vraag* wil jij dat we volgende week beantwoorden? Laat het weten in een reactie hieronder vóór vrijdag 17u. Vrijdag na 18u maken we op Faceboek en Instagram bekend welke vraag we volgende week beantwoorden. 
Wordt jouw naam getrokken en volg je zowel Eefje als mij op Bloglovin, Facebook en/of Instagram, krijg je een kleine attentie toegestuurd.
De Wereld van Sazul kun je hier, hier en hier volgen
Wollebol vind je hier, hier en hier
Ons volgen op één van de drie is voldoende, maar alle drie maakt ons het meest blij.

Heb je ook zin om mee te doen aan deze challenge? Wil je ook elke week je antwoord op één van de vragen delen met blogland? Laat het ons weten. Instappen kan op elk moment. Ik heb het boekje met de 1000 vragen trouwens zelf niet, dus dat is geen vereiste om mee te kunnen doen, en het maakt het ook spannend over welke vraag ik komend weekend kan nadenken.
 
*vraag 912 werd al beantwoord


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Dank je wel! Mag ik nu eigenlijk ook een vraag stellen, op zich wel é ;)? Willekeurig zonder kijken: 328.

    BeantwoordenVerwijderen