donderdag 7 april 2016

De Lila Jumpsuit getest


De toffe jumpsuits die ik tijdens de blogtour van het Lila Dress And Jumpsuit patroon van Compagnie M. zag voorbijkomen deden me het patroon uiteindelijk toch kopen, hoewel ik me had voorgenomen geen patronen meer aan te schaffen omdat ik er nog zoveel heb liggen die ik nog nooit gemaakt heb. Wat trok me dan toch over de streep? Dat het om een patroon in babymaatjes ging, dat het volgens iedereen snel in elkaar zat én het bovenstuk van dit model: dat er een shirt onder gedragen wordt, wat het een meer geklede indruk geeft.Ik kocht het patroon op het moment dat Kasper volop begon te kruipen en dan zijn jumpsuits ideaal, want geen gedoe met geen truitjes die omhoog kruipen. Maar ik kwam er pas toe om het eerste exemplaar te maken tegen zijn eerste verjaardag. Dus zou het zijn verjaardagsoutfit worden.

Ondanks alle toffe tricots die ik de voorbije maanden overal zie verschijnen, dook ik toch in m’n eigen voorraad, want ik wil die echt eerst – zoveel mogelijk – wegwerken. Ik koos een walvistricot van Nosh waarmee ik ook al een tank top en een babylegging maakte. Met wat gepuzzel kreeg ik er net de  voor- en achterzijdes van de broekdelen uit. Het bovenstuk zou ik oranje maken aan de buitenkant en de walvissen als voering gebruiken. Jammer genoeg is die opzet niet geslaagd omdat ik ook eens zelf nagedacht heb: toen ik het patroon op de stof legde met de tekst van patroondelen leesbaar, leek me dat niet te kunnen kloppen, me baserend op broekjes die ik eerder al maakte. Ik vond het wel raar dat de tekst ondersteboven op de patroondelen gedrukt werd, maar ik volgde toch mijn eigen idee. En dat had ik dus niet moeten doen! Want toen ik na het knippen de handleiding doorlas, ontdekte ik dat de tekst helemaal niet ondersteboven gedrukt stond. De lange curves moesten wel degelijk bovenaan. Oh, nee! Hoe ik het ook probeerde, ik kreeg echt geen benen meer uit de walvissen stof. Dus maakte ik de benen oranje en kwam de walvissenstof in het bovenstuk buiten te zitten. 


En hier ben ik, achteraf gezien – opnieuw dus, wat in de mist gegaan. Ik had de stof opzij moeten leggen en een andere combinatie moeten kiezen. Wat ik wilde vermijden - dat de jumpsuit een hoog pyjamagehalte zou hebben - gebeurde nu toch. Hoewel ik het oranje toch wat probeerde te breken door er twee walvissen op te appliqueren die ik uit een restje stof knipte.

Kasper heeft de jumpsuit wel gedragen op zijn verjaardag. Met een donker shirt is het idee van een pyjama wat minder. En ik heb hem het pakje al opnieuw aangetrokken en zal dat nog doen. Een baby (alhoewel ik dreumes moet zeggen nu hij één jaar is) kan veel hebben op kledingvlak. Het klopt dat de jumpsuit snel in elkaar zit. Het bovenstuk is mooi afgewerkt. Ik ben ook enthousiast over de sluitboord met de drukknopen. Als ik een volgende jumpsuit van Kiind maak, ga ik ook tricot gebruiken in plaats van boordband, want bij boordband komen er telkens drukknoopjes los. 

Ik twijfel echter of ik dit model nog eens zou maken. Het is een baggymodel en dat leek me wel leuk. Maar nu Kasper het al vaker heeft aangehad, weet ik niet of dat wel iets voor een baby is. Ik denk dat het toffer is voor een kindje dat al kan stappen. Het kan ook zijn dat maat 80, ondanks dat ik de afmetingentabel volgde, toch nog wat te groot is. 
We zullen het zien de komende tijd. Als het beter gaat zitten naarmate hij groter wordt en begint te stappen, dan maak ik zeker nog een exemplaar. De stof die ik gedachten heb, is toch te warm voor de komende maanden, dus dat wordt iets voor het najaar. Maar eerst ga ik me op wat zomergerief concentreren.

Deze ervaring draagt er trouwens wel toe bij dat ik voorlopig echt geen nieuwe patronen meer koop. Eerst eens werken met wat ik al heb. Daarom heb ik me – tot nu toe – ingehouden om de Susanne Cardigan en Semper Sweater aan te schaffen, ondanks alle enthousiaste reacties en toffe exemplaren die ik al voorbij heb zien komen. Wie weet zet ik ze wel op mijn verlanglijstje voor m’n verjaardag over enkele maanden. 


Stof : walvissentricot van Nosh en oranje tricot, beide van bij Cas & Nina

Follow on Bloglovin

9 opmerkingen:

 1. Prachtig, frisse kleuren! Toppertje!
  Ik maakte het ook al eens mr als cadeautje: de ontvanger was i d wolken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om dat van jou te lezen, want jouw versie is nog steeds 1 van mijn favorieten!

   Verwijderen
 2. Toch wel schattig hoor! En iedereen gaat wel eens de mist in ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi hi, bij dit patroon zal ik het alvast niet meer vergeten.

   Verwijderen
 3. Mooi! En dat pyjamagehalte valt goed mee, hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, gelukkig maar! Vandaag had ie de jumpsuit ook weer aan en die stond em best wel stoer. :-)

   Verwijderen
 4. Ik vind hem zeer goed geslaagd. Blij om jouw ervaring te lezen, want ik moet er nog aan beginnen. Hier ook teveel ongemaakte patronen en een te grote stoffenstapel. Het eigen opgelegde verbod om nieuwe dingen aan te kopen wordt steeds moeilijker om vol te houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat eigen opgelegde verbod is hier ook vaak heel moeilijk vol te houden, maar telkens als ik niet gezwicht ben, voel ik toch wat euforie. Dus we doen nog wat voort met wat we in huis hebben. :-)

   Verwijderen
 5. Helemààl geen pyjama, hoor! Kan perfect om zo te drang, ik vind hem echt heel erg schattig gewoden.

  BeantwoordenVerwijderen