dinsdag 7 juli 2015

1000-vragen challenge: 'doe ik elke dag iets nieuws?'

Dinsdagavond, dus tijd voor het antwoord op de volgende vraag van de 1000-vragen challenge van Eefje van Wollebol en mij. Donderdag kunnen jullie ook het antwoord van Stephanie van Miss Pixie's Blog lezen. Wij gaan samen de uitdaging aan om deze zomer elke week een vraag uit het Flow 1000-vragen boekje te beantwoorden.

At random koos deze week voor vraag 399 van Syl Kieffer. 
Syl, aangezien jij me volgt via social media, mag je me je adres mailen dan komt er een kleine attentie jouw richting uit.


  Doe je elke dag iets nieuws?


Of ik elke dag iets nieuws doe? Niet bewust, maar als ik terugblik op de voorbije maand kan ik wel een hele lijst van nieuwe dingen maken. 

1. Ik heb voor het eerst de Juliette tas gemaakt, en dan nog meteen twee. Hier kun je ze zien. 

2. Ik ging met m'n oudste zoon naar de theatershow van Brandweerman Sam. Super om hem zo te zien genieten en samen met hem op te gaan in het verhaal. 


3. Ik nam mijn jongste zoon voor het eerst naar België mee (ik woon in Maastricht maar ben afkomstig van het Leuvense).

4. Ik liep voor het eerst op krukken door een verrekte enkelband.

5. Ik liet mijn jongste zoon voor het eerst bij de onthaalmoeder.

6. Ik bracht mijn naaimachine en overlock binnen voor onderhoud.7. We gingen voor het eerst op vakantie met ons vieren.
 
8. We gingen voor het eerst op vakantie gaan naar Pyrénées Passions in Estadens, Haute Garonne, Midi-Pyrénées, oftewel Zuid-Frankrijk, vijf kwartier voorbij Toulouse, vlakbij de Spaanse grens. Een plek waar we nog niet eerder waren omdat we elk jaar naar een nieuwe plek op vakantie gaan.

9. Ik stapte uit mezelf af op een groepje Fransmannen om hen de weg te vragen, iets wat ik vroeger absoluut niet gedaan zou hebben. Maar ik was de enige die Frans sprak en ik wilde echt bewust uit mijn comfortzone stappen.

10. Ik schreef me in voor de fotocursus "52 weken anders kijken". 

11. Ik maakte een foto van een waterstraal mét druppel in actie die ik zelf prachtig vind.
 

12. Ik gaf (en geef) feedback op foto's van wildvreemden en feedback krijg van diezelfde vreemden op foto's van mezelf. En ondertussen delen diezelfde vreemden persoonlijke verhalen met elkaar, waardoor ze steeds minder vreemd lijken ook al hebben we elkaar (nog) nooit in levende lijve ontmoet.
 
13. Ik genoot heel bewust van onze vakantie door tegen mezelf te zeggen dat ik van het moment wilde genieten en niet wilde denken aan de terugkeer, en besefte dat dat rust geeft.

14. Ik ging een zomerchallenge aan met Eefje en Stephanie, en blog daardoor minimaal 1x per week (en mijn voornemen is om dat de hele zomer zelfs minimaal 2x te doen)

15. Ik vertelde persoonlijke verhalen vertellen op mijn blog die verder gaan dan een naaiverhaal, zoals hier en hier.

16. Ik naaide een zomerhoedje. (Dit was zeker niet de laatste keer.)
 


17. Ik zag een klein poesje geboren worden.

18. Ik leerde een gezin met twee dochtertjes, eentje van 4 en eentje van 1 kennen.

19. We gingen voor het eerst naar Fun Valley Maastricht op een zomerse dag. 

20. Ik naaide een rok voor mij, een shortje voor de oudste en een jumpsuit voor de jongste uit dezelfde stof (en we deden die allemaal op dezelfde dag aan).21. Ik ging naar een Franse dokter met het hele gezin, zodat ik kon tolken voor mijn man die een oorontsteking had. 

22. Ik maakte een "artistieke" foto van een brood, althans dat probeerde ik. Zien jullie hier ook een hartje in?23. Ik had mijn jongste nichtje voor het eerst in mijn armen.

24. Ik stelde mijn jongste zoon voor aan mijn broer, die ook zijn peter is, en zijn vriendin.

25. Ik schreef me samen met een vriendin in voor een naaiworkshop bij Compagnie M.

26. Ik bouwde een hele constructie in een poging om een kunstzinnige foto te maken (maar er lukte er geen één).

27. We gingen met ons vieren naar het consultatiebureau (Kind en Gezin voor de Belgen). Ik was daar al vaker met de twee zoons, maar het nieuwe was dat mijn man meeging en dat vond ik fijn.

28. Ik ben begonnen met (redelijk) structureel buikspieroefeningen te doen. Hopelijk hou ik het vol (en krijg ik een strakke(re) buik).

29. Ik ging in Nederland voor het eerst naar een podotherapeut (voetspecialist) voor nieuwe steunzolen. Het was überhaupt de eerste keer dat ik naar een podotherapeut ging, want in België ging ik voor nieuwe steunzolen altijd naar de orthopedist.

30. Na meer dan een jaar dronk ik nog eens een glas wijn. (Niet helemaal iets nieuws, maar het was wel al heel lang geleden en ik heb er dan ook heel erg van genoten.)


Sommige dingen van deze lijst heb ik bewust als iets nieuws gedaan, andere deed ik gewoon en daarvan heb ik dankzij deze vraag beseft dat het nieuwe dingen waren. Ik moet zeggen dat ik best trots op mijn ondernemingszin ben. 

En jij, welke nieuwe dingen heb jij de voorbije maand gedaan?

Kijk snel bij Eefje of zij elke dag iets nieuws doet. En donderdag lees je hierover bij Stephanie.
 

Verrassing.

Welke vraag* wil jij dat we volgende week beantwoorden? Laat hieronder, of bij Eefje of bij Stephanie, een reactie na met een getal tussen 1 en 999 vóór vrijdag 17u. Vrijdag na 18u maken we op Facebook en Instagram bekend welke vraag we volgende week beantwoorden. 


En er hangt een verrassing aan vast: 
Wordt jouw naam getrokken en volg je zowel Eefje als Stephanie als mij op Bloglovin, Facebook en/of Instagram, krijg je een attentie van ons drie toegestuurd: dus drie attenties. Als je twee van ons volgt, krijg je twee attenties; als je maar één van ons volgt, krijg je één verrassing. Aan jou dus om te bepalen hoeveel verrassingen je in je bus wilt krijgen, als jouw vraag getrokken wordt!

Volg De Wereld van Sazul op Bloglovin, Facebook en/of Instagram.

Heb je ook zin om mee te doen aan deze challenge? Wil je ook elke week je antwoord op één van de vragen delen met blogland? Laat het ons weten. Instappen kan op elk moment. Ik heb het boekje met de 1000 vragen trouwens zelf niet, dus dat is geen vereiste om mee te kunnen doen, en het maakt het ook spannend over welke vraag ik komend weekend kan nadenken.
 
*vragen 912, 291 en 399 werden al beantwoord

Follow on Bloglovin

5 opmerkingen:

 1. Wat ik allemaal nieuw deed? Dat ga ik donderdag vertellen ;)
  1 ding kan ik al vertellen: ik naaide voor het eerst met nepleder en dat zal ook niet de laatste keer zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag de tas voorbijkomen en ben jaloers. Wilde dat ik wat (lees: veeeel) meer tijd had. Ik ga zo jouw antwoord eens lezen.

   Verwijderen
 2. Een mooi lijstje! Ik geraakte amper aan 5!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow zeg, wat een lange lijst! Dat werkt inspirerend ;) eigenlijk doe ik te weinig nieuwe dinges... tijd om er eens werk van te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat als je al eens bijhoudt wat je allemaal op een maand doet, dat je dan verbaasd zult zijn over hoeveel nieuwe dingen daar tussen zitten. Het hoeft allemaal niet groot te zijn, het zit em in de kleine dingen.

   Verwijderen