vrijdag 10 juli 2015

Een aanrader voor elke zwangere vrouw (en haar gezin) (en haar vrienden)

Dit bericht is niet alleen voor zwangere vrouwen maar ook voor hun vriend(inn)en.


Als pas bevallen vrouw is het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet, maar in de hectiek die de komst van een nieuw, hulpeloos, klein hummeltje met zich meebrengt, is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom hebben wij in de Kasperkrant als cadeautip de kraamhap meegegeven. Het idee is dat bezoek als cadeau een maaltijd meeneemt die je later die dag of de volgende dag kunt opwarmen. Ik “pikte” dit idee van haar. En ik kan het elke zwangere vrouw én haar familie sterk aanbevelen!!Wat ik het fijnst vond aan het concept, was eigenlijk nog niet zozeer dat we niet zelf moesten koken, maar wel dat we niet zelf hoefden te bedenken wat we die dag zouden eten én dat we geen boodschappen hoefden te doen. Onze hoofden stonden daar die eerste weken niet echt naar. We hebben van heel wat lekkere ovenschotels, quiches,  salades en desserts mogen genieten.


In een nabeschouwing, die voor mijn bevalling gepubliceerd werd, raadde Mme Zsazsa aan om foto’s te nemen van de verschillende maaltijden. Maar buiten de twee lousy foto's van bovenaan deze blogpost nam ik geen foto's van de maaltijden die we door familie en vrienden voorgeschoteld kregen. Mijn hoofd stond er meestal niet naar (andere prioriteiten, je kent dat wel), en als ik er al aan dacht dan werden de andere gezinsleden niet blij van het idee dat ze moesten wachten met opscheppen, ze hadden geen zin in koud eten. Maar het idee lijkt me duidelijk: laat je verwennen door de mensen die je na aan het hart liggen en eet de eerste weken na de geboorte van een nieuwe spruit gezond en gevarieerd.

Een vriendin zei me dat ze blij was dat we dat idee van de kraamhap in de geboortekrant hadden gezet, want dat ze al eerder het idee had gehad om te koken voor vriendinnen die pas bevallen waren, maar dat niet gedaan had omdat ze bang was dat dat opgevat zou worden als een belediging, als in "ik breng je maar wat eten, want je kunt het niet aan". Nu weet ze dat dat heel erg op prijs gesteld wordt. Dus heb je een vriendin die binnenkort bevalt of net bevallen is: maak haar en haar gezin blij met een verse, zelfgemaakte, warme maaltijd!

Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Ik heb hier voor toekomstige moeders in de vriendenkring, dit is misschien wel een goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen