dinsdag 14 juli 2015

1000-vragen challenge: 'praat ik tegen voorwerpen?'

Dinsdagavond, dus tijd voor het antwoord op de volgende vraag van de 1000-vragen challenge van Eefje van Wollebol en mij. Donderdag kunnen jullie ook het antwoord van Stephanie van Miss Pixie's Blog lezen. Wij gaan samen de uitdaging aan om deze zomer elke week een vraag uit het Flow 1000-vragen boekje te beantwoorden.

At random koos deze week voor vraag 159 van Delphine Hoorelbeke:   


Praat je tegen voorwerpen?

Toen ik deze vraag kreeg, was mijn eerste antwoord: "nee! Natuurlijk niet! Ik ben toch niet gek?!?" Maar een blogpost met alleen dit als antwoord zou wel erg mager zijn. Dus ging ik eens googelen om inspiratie op te doen en via de zoektermen “praten tegen voorwerpen” las ik ergens dat iemand soms tegen zijn PC praat. Ja! Dat doe ik ook: vooral tegen die van het werk, als hij heel traag is, niet meteen reageert of vast hangt. Dan sla ik aan het foeteren tegen dat ding. Zondagavond heb ik het ook nog voor gehad met mijn eigen laptop: ik wilde snel wat foto’s van mijn telefoon inladen in mijn laptop toen het importeren vastliep. Toen heb ik ook gevloekt, want dat moest nu net weer gebeuren op het moment dat ik eigenlijk op tijd naar bed wilde gaan. (En in plaats van de boel de boel te laten wil ik dat dan meteen opgelost hebben waardoor ik – veel – te laat in bed lag.)http://jayesh.profitfromprices.com/Fun_Best_Computer_Cartoons.htm

Als ik dan de lijn doortrek, zijn de momenten waarop ik tegen voorwerpen praat (lees: scheld) de momenten dat die niet doen wat ze verondersteld worden te doen:
 • de waterkoker die geen water kookt
 • de koffiemachine die voor kortsluiting zorgt als ik de kabel aanraak
 • de kraan die blokkeert bij het dicht doen
 • de lockmachine die ik niet ingerijgd krijg (al behoort dit nu tot het verleden dankzij het filmpje dat je hier vindt)
 • de naaimachine die plots mijn stof opeet of die niet mooi hecht
 • het spoeltje dat leeg is op het moment dat ik nog maar een klein stukje hoef te naaienIs dit herkenbaar voor jou? Ga je in je boosheid ook wel eens tekeer tegen een voorwerp?Verrassing

Vorige week hebben maar 2 mensen gereageerd met een nummer. Laat het niet stilvallen?! Wij laten het graag aan jullie over om te bepalen welke vragen we beantwoorden. En door hieronder een getal tussen 1 & 999* achter te laten, kun je ook een leuke verrassing krijgen. Dus reageer snel met een getal (hier of bij Eefje of bij Stephanie) vóór vrijdag 17u. Vrijdag na 18u maken we op Facebook en Instagram bekend welke vraag we volgende week beantwoorden. 


En er hangt een verrassing aan vast: 
Wordt jouw naam getrokken en volg je zowel Eefje als Stephanie als mij op Bloglovin, Facebook en/of Instagram, krijg je een attentie van ons drie toegestuurd: dus drie attenties. Als je twee van ons volgt, krijg je twee attenties; als je maar één van ons volgt, krijg je één verrassing. Aan jou dus om te bepalen hoeveel verrassingen je in je bus wilt krijgen, als jouw vraag getrokken wordt!

Volg De Wereld van Sazul op Bloglovin, Facebook en/of Instagram.

Heb je ook zin om mee te doen aan deze challenge? Wil je ook elke week je antwoord op één van de vragen delen met blogland? Laat het ons weten. Instappen kan op elk moment. 
 
* vragen 912, 291, 399 en 159 werden al beantwoord.
Follow on Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Grappig. We doen het dus inderdaad allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij mag het vraag 49 zijn :-). Ik praat inderdaad ook heel vaak tegen de pc, of andere toestellen die niet doen wat ik wil. Telt foeteren op andere chauffeurs/auto's ook mee? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, ik moedig mijn spoeltje al even op voorhand aan als ik zie dat er niet zoveel garen opzit "komaan, nog een klein stukje, you can do it!" :D

  Volgens mij is het helemaal gezond ;)

  Eigenlijk wil ik wel instappen, ben wel nog heel nieuw in het blogwereldje, maar zo leer ik misschien ook anderen kennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk!! Spring maar mee op die kar! Stuur een mailtje naar Eefje van Wollebol (op haar blog vind je een icoontje waarmee je naar haar kunt mailen) en dan zijn we al met vier!
   En dat van dat spoeltje is inderdaad herkenbaar!! Oh, wat vloek ik als ik net draad tekort kom om mijn projectje af te werken. :-)

   Verwijderen