dinsdag 21 juli 2015

1000-vragen challenge: 'om hoe laat sta ik meestal op?'

Dinsdagavond, dus tijd voor het antwoord op de volgende vraag van de 1000-vragen challenge van Eefje van Wollebol en mij. Vanaf deze week schrijft ook Tamara van Lunatiek met ons mee (4 verrassingen te winnen dus!). Donderdag kunnen jullie ook het antwoord van Stephanie van Miss Pixie's Blog lezen. Wij gaan samen de uitdaging aan om deze zomer elke week een vraag uit het Flow 1000-vragen boekje te beantwoorden.

At random koos deze week voor vraag 45 van Unique Marieke
Marieke, aangezien jij me volgt via social media, mag je me je adres mailen en dan komt er een kleine attentie jouw richting uit.

 
Hoe laat sta je meestal op?

Eindelijk eens een gemakkelijke vraag; een vraag waar ik meteen het antwoord op heb.
Sinds 2,5 week ben ik weer aan het werk na vier maanden thuis geweest te zijn met bevallingsverlof. Dat betekent dat ik mij niet meer kan laten wekken door de kreetjes van de jongste zoon of het geroep van de oudste, maar dat de wekker er weer aan te pas komt. Voor de geboorte van nummertje twee zette ik mijn wekker om 6:30; maar nu gaat ie al af om 6:00. Op zich heb ik gaan half uur extra nodig om de twee kids klaar te krijgen om om 7:45 ten laatste de deur uit te kunnen gaan, maar ik doe de ochtendshift in mijn eentje omdat mijn man al om 6:20 de deur uitgaat en ik heb toch graag wat extra speling voor onverwachte gebeurtenissen.


Daar komt ook bij dat de oudste niet de snelste ontbijter is én bovendien een flinke trek heeft, dus niet genoeg heeft aan één kommetje ontbijtgranen of twee boterhammen. Hij wil meestal van alles wat. Ik moet hem elke ochtend wel achter de veren zitten om te zorgen dat hij toch op tijd klaar is met alles. Dus voorlopig blijft die wekker om 6:00 afgaan. 

Als ik opgestaan ben, maak ik de fles van de jongste. Als hij al wakker is als ik opsta, krijgt hij die meteen; in het andere geval stap ik eerst onder de douche en doe mijn ochtendtoilet. Na de fles kleed ik Kasper aan. Als ik klaar ben, maak ik Niels wakker. Sinds hij geen dutje meer doet (nu ongeveer een maand), slaapt hij 's morgens langer en moet ik hem eigenlijk altijd wakker maken. Hij komt dan vaak van ver, maar is toch altijd heel snel fris en monter.

Als we alle drie klaar zijn, gaan we naar beneden, maak ik ontbijt voor Niels en snijd ik brood om ontbijt en lunch voor mij te maken. Elke avond zet ik de broodmachine op waardoor wij elke dag vers brood hebben. Lekker!

Als ik pas wakker ben, kan ik niet meteen ontbijten; het is alsof mijn maag wat meer tijd nodig heeft om te ontwaken. Daarom neem ik altijd ook ontbijt mee naar het werk. 
Tegen dat Niels klaar is met ontbijten (na 101 aansporingen) en zijn tanden poetsen, zit Kasper klaar in de maxicosi en zijn we klaar voor vertrek. Tegenwoordig betekent dat dat we rond 7:45 op de bakfiets stappen. Een sportief begin van de dag.

Doordat Niels sinds kort geen dutje meer doet, slaapt hij 's morgens langer uit. Dat is echt fijn op de dagen dat mijn man en/of ik niet werken, zoals vandaag, dinsdag, mijn vaste mamadag. Door een feestje gisterenavond lag ik pas laat in bed, maar nadat ik Kasper de fles gegeven had rond 6:30, zijn we samen weer in bed gekropen en werden pas wakker toen Niels zich liet horen iets voor 8:30. (Niels slaapt al acht maanden in een groot bed waar hij gemakkelijk zelf uit kan stappen, maar om de één of andere reden zal hij 's morgens niet zelf uit zijn bed komen. Als hij wakker is, roept hij "mama!" en blijft liggen totdat ik in zijn kamer kom.) 
8:30 is tegenwoordig echt uitslapen voor ons!


Lees zeker ook bij de anderen om hoe laat zij opstaan.

En jij? Om hoe laat sta jij op? Hoe zien jouw ochtenden eruit?


Verrassing

Welke vraag* wil jij dat we volgende week beantwoorden? Laat hieronder, of bij Eefje of bij Stephanie of bij Tamara, een reactie na met een getal tussen 1 en 999 vóór vrijdag 17u. Vrijdag na 18u maken we op Facebook en Instagram bekend welke vraag we volgende week beantwoorden. 


En er hangt een verrassing aan vast: 
Wordt jouw naam getrokken en volg je zowel Eefje als Stephanie als Tamara als mij op Bloglovin, Facebook en/of Instagram, krijg je een attentie van ons vieren toegestuurd: dus vier attenties. Als je twee van ons volgt, krijg je twee attenties; als je maar één van ons volgt, krijg je één verrassing. Aan jou dus om te bepalen hoeveel verrassingen je in je bus wilt krijgen, als jouw vraag getrokken wordt!

Volg De Wereld van Sazul op Bloglovin, Facebook en/of Instagram.

Heb je ook zin om mee te doen aan deze challenge? Wil je ook elke week je antwoord op één van de vragen delen met blogland? Laat het ons weten. Instappen kan op elk moment. 
 
*vragen 912, 291, 399, 159 en 45 werden al beantwoord.

Follow on Bloglovin

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat mijn vraag eruit kwam! Leuk verhaal!! :)

  Alvast bedankt voor de aankomende attentie, ik kijk er al naar uit!


  Liefs
  Unique Marieke

  PS: ik wil graag nog eens mijn gokje wagen voor de volgende keer, nummertje 589 alsjeblief! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Het is ook heel lekker. Brood van de bakker smaakt dan niet meer. :-)

   Verwijderen
 3. Heerlijk zo samen nog even verder dutten! Dat gebeurt hier maar héél af en toe, maar ik kan er dan wel echt van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is echt heerlijk. Nu ik weer aan het werk ben, komt het ook niet meer zo vaak voor. Maar als het gebeurt, geniet ik dubbel.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen,jou ochtend ritueel,ik gok voor volgende keer op 22.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben benieuwd wat vraag 22 is (aangezien ik het vragenboekje zelf niet heb).

   Verwijderen