dinsdag 28 juli 2015

1000-vragen challenge: 'wat was mijn verste reis?'

Dinsdagavond, dus tijd voor het antwoord op de volgende vraag van de 1000-vragen challenge van Eefje van Wollebol,Tamara van Lunatiek en mij. Donderdag kunnen jullie ook het antwoord van Stephanie van Miss Pixie's Blog lezen. Wij gaan samen de uitdaging aan om deze zomer elke week een vraag uit het Flow 1000-vragen boekje te beantwoorden.

At random koos deze week voor vraag 458 van Sara. 
Sara, volg jij me via social media? Dan mag je me je adres mailen en komt er een kleine attentie jouw richting uit. 

 
Wat was je verste reis?

Ik heb het geluk gehad al een aantal mooie verre reizen gemaakt te hebben. Mijn eerste verre reis ging naar Sri Lanka, daarna vertrok ik voor een uitwisselingsjaar naar Mexico (waar ik nadien nog een 6-tal keer terug ben geweest), ik werkte in Zuid-Korea en Japan tijdens het WK Voetbal 2002, ik reisde in Brazilië, Venezuela en de Filipijnen. Geen idee wat daarvan de verste bestemming was. Maar ik weet wel dat Niels zijn verste reis, en meteen ook die van ons als gezin, naar California in de United States of America ging. 

We vlogen vlak voor Niels zijn tweede verjaardag (nu bijna twee jaar geleden). Zo hoefden we voor hem nog geen ticket te betalen (buiten wat tax dan).
We hebben er bewust voor gekozen om wat langer op een paar plekken te verblijven in plaats van de hele staat te doorkruisen en zoveel mogelijk parken te bezoeken. We vonden Niels te klein om zoveel tijd in de auto door te brengen. En dat bleek een hele goede beslissing. We hebben echt genoten van de tijd met elkaar.

We waren in Venice:

Zicht op de achtbaan in Santa Monica
Aan Venice Beach ligt Muscle Beach, een plek waar mensen en plein public fitnessen
Een bodybuilder van Muscle Beach poseert met plezier (het tegendeel zou raar zijn aangezien ze hun work out doen onder het toeziend oog van de toeristen die voorbij komen wandelen)

We reden naar San Francisco:


De bekende Pier 39 ...
... met z'n zeehonden ...
... en met zicht op Alcatraz
Kleurrijke muurschildering tijdens de murals wandeling

We zochten de speeltuinen op zodat Niels goed aan zijn trekken kwam.


Wat een kick om over DE Golden Gate Bridge te rijden!!
Stoere Niels bij de Golden Gate Bridge
San Francisco, Fog City


De terugweg naar Los Angeles legden we, in twee dagen, af via de Highway 1 die voor het grootste deel langs de kust lig. Wat een mooie, woeste natuur konden we daar aanschouwen:

Onze huurauto, een Amerikaanse Chrysler (achteraf gezien hadden we beter voor de Aziatische Kia gekozen want die was hoogstwaarschijnlijk zuiniger geweest, maar we wilden ons echte Amerikanen voelen)
Over die brug hebben we gereden


Een bezoekje aan de zee-olifanten mocht niet ontbreken.

Naast Los Angeles en San Francisco was San Diego de derde stad die we bezochten:

We woonden een honkbal wedstrijd van de San Diego Padres bij
San Diego Zoo, een heel mooi park om in rond te wandelen (zegt iemand die niet van dierentuinen houdt (ikke))


Kijk wat een schattig Nederlands-Belgisch knuffelbeertje we tegenkwamen! :-)
Niels genoot van de zee, euh, oceaan
Een heel tof hamburger-restaurant in San Diego

Deze reis was zonder twijfel de mooiste vakantie die we als gezin gehad hebben. Onze eerste kennismaking met de Amerikanen is ons uitstekend bevallen. Al zijn we ons er heel goed van bewust dat er heel wat verschillen zijn tussen de verschillende staten. California heeft in elk geval ons hart gestolen.

Op voorhand maakte ik me wat zorgen over hoe Niels de vliegreis zou beleven, maar uiteindelijk is dat heel goed meegevallen. Die "paar" uur vallen ook in het niets bij drie heerlijke weken. De heenreis heeft hij geen oog dicht gedaan en heel wat heen en weer gelopen in het vliegtuig. Hij is uiteindelijk in de armen van zijn vader in slaap gevallen op het moment dat het vliegtuig naar de gate aan het taxiën was. Volgens zijn biologische klok was het dan middernacht. Hij is al slapend de douane doorgekomen en werd wakker toen we hem in de buggy zetten toen die van de bagageband kwam. Op die manier had hij de perfecte powernap gehad om de namiddag door te komen. 
Tijdens de terugreis vlogen we 's nachts en heeft hij wat meer geslapen, op mijn schoot, want voor kinderen onder twee jaar hoef je geen ticket te kopen maar dat betekent wel dat ze geen eigen stoel hebben.

Toen waren we nog met drie. Benieuwd waar onze eerste vliegreis met twee kinderen naartoe zal gaan.


Wat was jouw mooiste vakantie? Ver of dichtbij.

Verrassing

Welke vraag* wil jij dat we volgende week beantwoorden? Laat hieronder, of bij Eefje of bij Stephanie of bij Tamara, een reactie na met een getal tussen 1 en 999 vóór vrijdag 17u. Vrijdag na 18u maken we op Facebook en Instagram bekend welke vraag we volgende week beantwoorden. 


En er hangt een verrassing aan vast: 
Wordt jouw naam getrokken en volg je zowel Eefje als Stephanie als Tamara als mij op Bloglovin, Facebook en/of Instagram, krijg je een attentie van ons vieren toegestuurd: dus vier attenties. Als je twee van ons volgt, krijg je twee attenties; als je maar één van ons volgt, krijg je één verrassing. Aan jou dus om te bepalen hoeveel verrassingen je in je bus wilt krijgen, als jouw vraag getrokken wordt!

Volg De Wereld van Sazul op Bloglovin, Facebook en/of Instagram.

Heb je ook zin om mee te doen aan deze challenge? Wil je ook elke week je antwoord op één van de vragen delen met blogland? Laat het ons weten. Instappen kan op elk moment. 
 
*vragen 912, 291, 399, 159, 45 en 458 werden al beantwoord.


Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

 1. Ik ga nog eens voor 999

  Mooie foto's trouwens, mijn verste reis was Malta, nog niet zo ver dus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai. Jij hebt al wat gezien van de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, indrukwekkend wat je allemaal al gezien hebt! Een reis door verschillende Amerikaanse staten willen wij ook zeker nog doen en na het lezen van jouw blogpost kriebelt het nog meer!

  BeantwoordenVerwijderen